tirsdag 8. januar 2013

TINGSTUOtanker.....


Tingstuo 
- denne rare lille butikken langt utenom allfarveg, hvorfor holde liv i den? Jeg drar land og strand og kjøper inn ting, jeg lager ting og fikser på ting, jeg danderer og rydder og roter og holder på - koker kaffe og sender ut sms-er og henger opp plakater - i det hele tatt!!!


Hvorfor?
Noen ganger aner jeg ikke svaret 
- uten at det trolig er en form for galskap! 
Andre dager kjenner jeg det i hele kroppen hvor heldig jeg er som kan leke meg med dette som jeg egentlig aldri blir lei av....


Hvor kommer inspirasjonen fra?
Ikke så enkelt å si noe entydig om det...
det som er enkelt er å si at inspirasjonen kommer når jeg holder på med dette, leker med farger og setter sammen ting på nye måter, det finnes jo ingen grenser:)


Å skape et møtested
- det var noe av intensjonen
den gamle skolestua sto jo tom mesteparten av tida, men hadde kvaliteter og beliggenhet som gjorde at den fristet til å skape aktivitet og folkeliv.... 


Ting og tang
- er det så prisverdig å legge opp til mer sirkulering av ting som folk av i dag har mer enn nok av?
Hadde det ikke vært bedre å satse på kurs i "mindfullness" eller 
"ut-på-tur-aldri-sur-grupper"?
Ikke noe negativt om hverken det ene eller det andre
men det jeg har erfart disse åra med Tingstuo er at folk har forskjellige behov - og at mangfold ikke er noen sjølsagt ting på landsbygda - at det å oppdage en slik butikk i nærheten av hytta eller slekta eller der du bor har vært et lite løft for noen....
Kan ikke det være grunn god nok
- og handler ikke det om livskvalitet?

Refleksjonen fortsetter i neste innlegg....

6 kommentarer:

 1. Små møtesteder på små plasser er gull verdt :) Viktig med sånne tiltak Synøve!
  KLÆM

  SvarSlett
 2. Det er så bra at slike som deg tør å satse og gjøre virkelighet av slike drømmer!! Håper virkelig jeg får til å ta turen i løpet av 2013 - gleder meg til å se! En fin dag til deg.

  SvarSlett
 3. Jeg er iallefall utrolig glad for at dette lille fantastiske "pusterommet" finnes.
  Hilsen en hyttenabo :-)

  SvarSlett
 4. Hei Synøve,
  Så fint å lese dette. Jeg tenker ofte på hvordan det hadde vært om vi hadde en slik plass å møtes da jeg vokste opp, i ei lita bygd på Møre, der det eneste som betydde noe var å være god i sport. Jeg har et veldig sterkt ønske om å danne et slikt møtested som dere har, men hvor begynner jeg?
  Håper at 2013 blir et flott og suksessrikt år for Tingstuo.
  Klem fra Sølvi :-)

  SvarSlett
 5. Heisann:)
  Synes det er så utrolig flott at det finnes mennesker som deg, som er villig til å skape trivsel og aktivitet i nærmiljøet. Du er en inspirasjon til mange vil jeg tro... stå på videre flinke deg:)

  Ønsker deg en finfin helg:)
  Klem fra Marianne

  SvarSlett
 6. Hei Synøve!
  Det er såå koselig og inspirerende å se hva du legger ut, og å lese hva du skriver! Hvorfor skal man kjøpe bare nye ting, når det finnes så mye brukt/gammelt som er praktisk og vakkert? De er heldige de som har deg i nærmiljøet! :)Når du gleder mange andre, samtidig som du har glede av det .. ja, da er det både prisverdig og meningsfullt! :)
  Klem Lisa

  SvarSlett